Sorin Cîmpeanu a răbufnit atunci când a auzit că DSP Ilfov a propus ca școlile din județ să treacă în online: ”Își depășește atribuțiile legale”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a reacționat dur după ce a auzit că DSP Ilfov a propus ca școlile din județ să treacă în online!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a reacționat dur atunci când a auzit declarațiile șefului DSP Ilfov făcute în presă. Mai exact, Direcția de Sănătate Publică Ilfov recomandă ca toate unitățile de învățământ din județ să treacă în mediul online, asta pentru că infectările cu COVID-19 sunt tot mai multe. 

Citeste si: Toate școlile din Ilfov se închid, după ce DSP a cerut trecerea cursurilor în online: ”Creșterea cazurilor este progresivă”

DSP IF își depășește atribuțiile legale, încalcă Hotărârea CNSU nr. 76 și Ordinul comun 5338/2021 și se substituie CJSU, ISJ și tuturor unităților de învățământ din IF!

  1. Sunt școli în localități din mediul rural în care rata de infectare este mică (diferit fata de școlile din localitățile în care rata de infectare este foarte mare).
  2. Sunt școli foarte aglomerate în care se învață în 2-3 schimburi, cu un număr maxim de elevi în clasa și sunt școli în care se învață într-un singur schimb, cu un număr mic de elevi în clasă.
  3. Sunt școli în care nu este niciun caz de infectare în rândul elevilor și profesorilor și sunt școli în care sunt zeci de cazuri de infectare.
  4. NU exista cadru legal pentru trecere generalizată/nediferențiată in online la nivelul unui județ; decizia se ia analizând situația la nivelul fiecărei unități de învățământ.
  5. DSP nu se poate substitui nici școlilor, nici ISJ, nici CJSU!
  6. Nu avem cunoștința ca DSP să fi făcut anchetă epidemiologică la nivelul fiecăreia dintre cele 270 de unități de învățământ din IF.

În concluzie, solicitarea DSP IF a fost făcută în afara cadrului legal, afectând procesul de monitorizare a desfășurării procesului de învățământ și perturbând funcționarea mecanismelor administrative de gestionare a situației în starea de alertă”, sunt declarațiile lui Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. Prezentatoarea de la Antena 1 s-a mutat într-un apartament- bzi.ro

Propunerea făcută de DSP Ilfov

Şeful DSP Ilfov, Teodor Gabriel Negulescu, a declarat, pentru News.ro, că are promisiune din partea Inspectoratului că acest lucru se va întâmpla de luni, 18 octombrie.

Citeste si: Gestul de neînțeles al unei credincioase, care a stârnit revoltă. A fost filmată cum șterge un mănunchi de măști de protecție de racla cu moaștele Sf. Parascheva: ”Pentru noroc”

Noi trebuie să luăm nişte măsuri pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, iar rata de infectare la nivelul judeţului Ilfov la data de 13, astăzi, este de 14, 49, în creştere. 15 localităţi din totalul de 40 au la această dată valori de peste 15 la mie, avem şi cu 20 incidenţă.

Creşterea zilnică a cazurilor, în rândul cadrelor didactice şi al elevilor, este progresivă. Astăzi s-a făcut propunerea de suspendare a activităţii, a fost trimisă la Inspectoratul Judeţean Ilfov, am luat legătura cu doamna Adriana Stoica, inspectorul şcolar, vineri se vor face comisiile de CA şi de luni avem promisiunea că se vor închide cursurile la Ilfov”, a transmis şeful DSP Ilfov.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Gestul de neînțeles al unei credincioase, care a stârnit revoltă. A fost filmată cum șterge un mănunchi de măști de protecție de racla cu moaștele Sf. Parascheva: ”Pentru noroc”

Ultima dorință a lui Doru Durleci a fost împlinită. Mesajul cutremurător scris pe crucea lui: ”Am fost nevinovat”

Incidența în București a depășit 15 la mia de locuitori. Tot mai multe școli trec în mediul online

Horoscopul lunii Noiembrie pentru toate zodiile

Horoscop luni, 18 octombrie! Zodia care are cei mai mulți dușmani. Nu face eroarea fatală să-i subestimezi

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Trecerea la ora de iarnă. Au fost schimbate zilele, atenție! Nu mai e valabil ce știam

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies