Ionel Boeru, omul care i-a împușcat pe Elena și Nicolae Ceaușescu, face dezvăluiri fără perdea: „Ni s-a spus cum se va face execuția”

După 32 de ani de la incident, militarul care a pus capăt erei comuniste, recunoaște că a fost pus să-i execute pe soții Ceaușescu.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Ionel Boeru este militarul care, în urmă cu 32 de ani, a fost desemnat să apese pe trăgaci! El este omul care i-a împușcat pe Elena și Nicolae Ceaușescu și care a pus capăt erei comuniste.

Acum, la peste trei decenii, bărbatul face dezvăluiri fără perdea despre acea zi și recunoaște că a primit ordin pentru a recurge la un asemenea gest. Soții Ceaușescu au fost executați pe 25 decembrie 1989, la Târgoviște. 

Fostul militar face dezvăluiri fără perdea despre acea perioadă și povestește care au fost ordinele pe care le-a primit de la generalul Victor Stănculescu. 

Pe data de 22 luptătorii au plecat în oraş, în Bucureşti în Capitală să apere televiziunea, CC, hotel Bucureşti şi alte obiective. Menționez, unitatea de la Boteni în perioada 16-22 nu a primit nicio misiune în afara cazărmii. Pe data de 25 dimineața au fost adunate cadrele care mai erau în unitate. Am fost adunați la ora 9.00 dimineaţa şi comandantul unității a spus că pentru o misiune de grad 0 are nevoie de 8 voluntari.

Am aflat de misiune când am ajuns în cazarma de la Târgoviște.

Acolo am aflat care era ţinta. Nouă ni s-a spus că este o misiune în Bucureşti, iar la adunarea pe care am avut-o cu generalul Stănculescu, în spatele stadionului Steaua, ni s-a spus că urmează să participăm la judecarea unor teroriști ”, a explicat acesta. 

Ionel Boeru

Ionel Boeru

[Sursa foto: Captură video ]

Ionel Boeru: „“ Eu personal m-am oferit voluntar”

Colonelul în rezervă povestește că a recurs la acest gest din nevoia de a se răzbuna pentru că, în urmă cu doar două zile, 8 colegi de-ai săi de breaslă

au fost uciși, unul dintre ei fiind foarte bun prieten cu el. 

Citeste si: Fostul soț al Mihaelei Rădulescu, dezvăluire incredibilă despre ea: Am prins-o în pat cu...- bzi.ro

Eu personal m-am oferit voluntar pentru că pe data de 23 decembrie la televiziune au fost împuscați mortal 8 militari, din care unul îmi era foarte bun prieten şi simțeam nevoia să ies din cazarmă.

Am mers pe stadionul de antrenament şi acolo ne-am întâlnit cu generalul Stănculescu care a venit cu două maşini cu completul de judecată şi de acolo am plecat la Târgoviște. Până să ajungem acolo a fost o problemă în elicopter care trebuie spusă. Colegul care mă ținea de centură mi-a spus că Măgureanu avea pistol asupra lui ”, a mai povestit Ionel Boeru. 

Ajunși la Târgoviște, au fost anunțați care este scopul misiunii lor, iar el și alți doi colegi au fost desemnați de generalul Victor Stănculescu să formeze plutonul de execuție. 

Citeste si: Donca Mizil, fosta mare iubire a lui Nicu Ceaușescu, a murit cu o mare durere în suflet! „A regretat că nu a putut să aibă un copil cu Nicu”

La Târgoviște am aterizat în dispozitivul de luptă al bateriei de artilerie care se afla acolo. Am fost adunați toţi şi înainte de a ni se da misiunile am fost anunţaţi că suntem acolo pentru a sigura siguranţa procesului soților Ceaușescu. Din cei 8 militari doar eu şi încă doi subofițeri am făcut parte din plutonul de execuție. Am fost anunţaţi de generalul Stănculescu că are nevoie de trei oameni foarte buni cu care să formeze acest pluton de execuție. Când a spus treaba asta ‘cei mai buni’ s-a uitat în ochii mei şi am înţeles că e clar trebuie să fiu şi eu, la care cei doi din spate s-au oferit şi ei. Ni s-a spus de execuție după ce s-a ales locul. A fost înainte de proces ”, a mai dezvăluit acesta. 

Ionel Boeru

Ionel Boeru

[Sursa foto: Captură video ]

În caz că se va încerca eliberarea acestora sau altceva de genul să-i execut, să îi împușc, inclusiv de victimele colaterale

 Ionel Boeru povestește fără perdea faptul că primise ordine clare! În cazul în care soții Ceaușescu ar fi încercat în vreun fel să scape, atât ei, dar și cei care îi ajutau trebuiau executați. 

Citeste si: Detaliul șocant de la deshumarea soților Ceaușescu. Medicii legiști au rămas înlemniți când au văzut ce avea Elena Ceaușescu în gură

Procesul a fost o formă de a justifica execuția de după. Tot acolo ni s-a spus cum se va face execuția: se va trage de la șold, un încărcător plin foc automat. M-a şocat pentru că noi la vremea respectivă nu executam trageri de la șold. Apoi ni s-a spus să-i luam din transportor, eu nu știam că sunt acolo. Trebuia să îi iau pe rând să îi duc la vizita medicală, după care să îi duc în sala unde avea loc judecata. Ultimul ordin pe care l-am primit este că voi asista la proces şi voi asigura siguranţa în încăpere. În caz că se va încerca eliberarea acestora sau altceva de genul să-i execut, să îi împușc, inclusiv de victimele colaterale ”, a mai povestit Ionel Boeru, potrivit Antena 3. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cine a fost Zoia Ceaușescu, fiica fostului președinte al României, Nicolae Ceaușescu. Cum au fost ultimii ani din viața ei zbuciumată

De ce nu a dorit Zina Dumitrescu să lucreze pentru Elena Ceaușescu: ”Nu avea haine urâte pe ea, dar nu știa să le poarte”

De ce a refuzat Zina Dumitrescu să lucreze pentru Elena Ceaușescu. „Nu știa să se îmbrace!”

Veștile sunt bune! Acești nativi vor avea parte de surprize

Doliu imens în România. Un cunoscut artist s-a stins din viață: „E șocant, sincer”

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Raed Arafat spulberă speranțele tuturor românilor. Ce se va întâmpla de sărbători: „Oamenii trebuie să înțeleagă. Situația este dificilă”

EXCLUSIV | Amintire genială a lui Rică Răducanu: „Șprițul era repriza a treia”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies