Banii din corupție, folosiți pentru fotbalul „la firul ierbii”. Spală banii pe care-i primește FIFA de la justiția americană imaginea fotbalului? | EXCLUSIV

Ion Crăciunescu, fost arbitru UEFA, a reacționat la vestea că FIFA va primi peste 90 de milioane de dolari, sechestrate de Departamentul de Justiție al SUA în timpul investigațiilor pentru mită din 2015.

Autor: Ciprian Bolan

In articol:

FIFA, forul suprem al fotbalului mondial, va primi suma de 92 de milioane de dolari drept compensație pentru pierderile suferite în perioada scandalului corupției la nivel înalt din interiorul său, potrivit Departamentului de Stat american.

FBI: „Circulau extraordinar de mulți bani între oficialii corupți și afacerile din această schemă masivă.”

Acești bani vin să completeze cele 201 milioane de dolari care le-au fost deja promise celor de la FIFA și provin din fondurile sechestrate de la oficialii corupți care au fost anchetați începând din 2015. Confederațiile CONCACAF, care guvernează fotbalul din America Centrală și de Nord, și CONMEBOL, care are în grijă fotbalul sud-american, se numără printre „victimele” a căror imagine a fost afectată de anchete.

Citeste si: Cât timp se poate păstra ciorba la frigider. Ce greșeală fac gospodinele- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

„Circulau extraordinar de mulți bani între oficialii corupți și afacerile din această schemă masivă. Este îmbucurător să știi că bunurile confiscate de la vinovați de crimă organizată, implicați în această schemă, vor fi distribuite către grupuri care au nevoie de bani, mai

ales pentru educarea și păstrarea fotbalului pentru femei și fete”, a declarat Michael J. Driscoll, director adjunct la biroul din New York al FBI.

Citeste si: Barcelona scapă la mustață de incapacitatea de plată. Ce soluție au găsit catalanii pentru renașterea Barcei?

Ion Crăciunescu, fost arbitru internațional: „Am o reținere mare în ceea ce privește FIFA.”

De când Departamentul de Justiție din SUA a scos la iveală dovezile de corupție în 2015, când mai mulți oficiali ai FIFA au fost arestați într-un hotel din Zurich, peste 50 de pârâți, persoane fizice sau juridice, din peste 20 de țări au fost acuzate în instanță de luare sau dare de mită și inginerii financiare cu bani din drepturi TV și de marketing. Se spune că acel episod le-a pus capăt carierelor foștilor președinți FIFA și UEFA, respectiv Sepp Blatter și Michel Platini, care au primit interdicții de 8 ani

în fotbal de la Comisia de Etică FIFA.

„Înseamnă că ceea ce au făcut n-a fost în regulă sau n-a fost legal. Pe vremea mea, FIFA și UEFA erau serioase, după părerea mea. Nu-ți ridicau niciun semn de suspiciune, însă eu am învățat ceva de la un secretar general de la UEFA care, atunci când a fost delegat Grigorescu la Cupa Mondială, mi-a dat un telefon și m-a întrebat de Grigorescu. Mi-a spus <<Domnule Crăciunescu, pot să vă cer ceva? Domnul Grigorescu este o persoană de încredere?>> M-am gândit enorm de mult la ce înseamnă semnificația cuvintelor ăstora și la cât de cuprinzătoare pot să fie. Formidabilă idee mi-a dat acest om! Când judeci un om sau o instituție, să spui că e de încredere. Mă mai uit și pe la tragerile la sorți…am o reținere mare în ceea ce privește FIFA. Și la UEFA, după părerea mea, lucrurile au luat-o în jos”, le-a spus Ion Crăciunescu jurnaliștilor WOWbiz.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Barcelona scapă la mustață de incapacitatea de plată. Ce soluție au găsit catalanii pentru renașterea Barcei?

Gareth Bale pleacă de la Real, David Beckham încasează banii. Cum câștigă echipa lui „Becks” din transferul galezului?

FIFA bagă rezervele la Cupa Mondială din Qatar. Este pandemia o șansă pentru tinerele talente din fotbal? | EXCLUSIV

Horoscop 9 August 2022. Astăzi Leii au o zi bună pe plan profesional, Capricornii sunt extrem de solicitaţi

DOLIU NAȚIONAL: A murit un om de mare valoare pentru ROMÂNIA

Florin Dumitrescu a slăbit 10 kilograme, în mai puțin de o lună. Ce dietă a ținut bucătarul

Exclusiv Dezvăluiri despre nunta lui Simion în podcastul Evz-Capital! "Gigi Becali ne va ajuta cu 2.000 de kilograme de brânză"

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies